در شمال جزیره ی کیش و در ساحل این دریای زیبا در کنار مجموعه ورزشی المپیک ویرانه هایی دیده میشود که گویای یک شهر باستانی با وسعتی حدود 120 هکتار ، مهم و پر رونق بوده که حریره نامیده میشده است و مربوط به سده ی 5 تا 10 هجری قمری میباشد.
بندر و یا شهر تاریخی حریره یک تمدن یک پارچه و متمرکز بوده و ساحل صخرهای آن از سطح دریا که حدود ده متر بلندتر است و وجود سه خلیج که نقش بندرگاه طبیعی را دارد و نیز آرامش دریا در این منطقه خود عوامل شکل گیری شهر در ساحل شمالی جزیره کیش شده است . اکتشافات باستانی در این محدوده باعث اکتشاف سه مجموعه گردیده است:
اول، خانه اعیانی، که خانه های است متشکل از چندخانوار در یک خانه ی بزرگ و نمونه های آن در شهرهایی چون یزد، اصفهان و کاشان دیده میشود و یکی از نمونه های قدیمی مسکن جمعی در حاشیه خلیج فارس محسوب می شده است. علاوه بر بزرگی این خانه ها و همچنین فضاهای مختلف و متنوع درون آن، همچنین کاشیهای ستارهای شکل که در این خانه به دست آمده، مانند کاشیهایی است که در بناهای مهم ایلخانی ایران همچون تخت سلیمان و سلطانیه به عنوان تزیین به کار رفته است. پیدایش این مقدار کاشی در این بناها نشان میدهد که این عمارت مربوط به یکی از ثروتمندان جزیره ی کیش بوده است.
دوم، قسمتهای صنعتی و کارگاهی بندر حریره که این مجموعه درست در کنار ساحل دریا ساخته شده است و دارای مجموعه معماری خاص و فضاهای مرموز می باشد. مجموعه حفره های افقی و زیرزمینی و چاههای متعدد در آن،بسیار جالب و نادر بوده و هنوز عملکرد آنها برای کسی روشن نیست، ولی به نظر میرسد که رابطه ای با فعالیت های صیادی (صید ماهی، مروارید و مرجان) داشته و برای دسترسی آسان تر به دریا و صید از آن احداث گردیده است. شاید هم راههای فرار مخفی بوده که هنگام خطر بتوان از شر دشمنان جان سالم به در برد.
سوم مجموعه حمام بندر حریره که شامل حمامی است با صحنهای متعدد و حصار آن به مساحت تقریبی 500 مترمربع دارای دو خزینه کوچک و بزرگ در جنوب گرمخانه ، تون و...که بیانگر مراعات بهداشت اجتماعی در شهر در آن زمان بوده است. همچنین نقل قول دیگری از باستان شناسان موجود است که ممکن است این حمام در خدمت مجموعه اعیانی و خصوصی بوده است.