شهر رامسر با زیبائی وصف ناپذیر در منتهی الیه غربی مازندران در دامنه جنگلی و زیبای البرز و سواحل رویایی دریای خزر آرمیده و با برخورداری از انواع جاذبه های گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی با لقب عروس شهر های ایران به عنوان یک قطب توریستی در کشور و حتی جهان مطرح است و بنا به همین دلیل بیش از یکصد نقطه در جهان، رامسر نامیده شده اند وجود قله های مخروطی شکل با پوشش انبوه گیاهان متنوع، باغات مرکبات و چای، مزارع برنج، برخورداری از ساحل زیبا و مناسب مناطق ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آبهای گرم معدنی، جاری بودن رودخانه های متعدد، وجود فرودگاه و هتلهای زیبای جدید و قدیم رامسر به همراه اماکن اقامتی و پذیرایی دیگر شرایط منحصر به فردی را پدید آورده که به واسطه آنها رامسر آوازه جهانی پیدا کرده است. هتل های رامسر میزبان مسافران و گردشگران می باشد. رامسر در مقایسه با دیگر نقاط مازندران و حتی ایران از امتیازات و امکانات فراوانی بویژه در بخش طبیعت گردی برخوردار است.
مناطق ییلاقی رامسر مانند جواهرده (که تغییر یافته جوهر ده یا جور ده به معنای ده بالا) بسیار زیبا و خوشآبوهوا است. بهترین مسیر برای مسافرت به رامسر بعد از مسیر هوایی از تهران، مسافرت زمینی از شهرهای کرج-چالوس-تنکابن میباشد. شهر رامسر سابقا جزئی از شهرستان تنکابن بوده که در سال 1364 طبق تقسیمات جدید کشوری از این شهرستان جدا شده است .
هتل قدیم رامسر: این هتل با معماری بسیار زیبا در مرکز شهر در دامنه کوههای مشجر و فضای سبز با محوطهسازی چشم نواز واقع شده و در سال 1317شمسی در دوره رضا شاه پهلوی مورد بهره برداری قرار گرفتهاست. زیربنای این هتل حدود پنج هزار متر مربع در سه طبقه به لحاظ نوع معماری، زیبایی، موقعیت مکانی و تجهیزات یکی از مشهورترین هتلهای خاورمیانه به شمار میرود.
آبهای گرم معدنی: بخشهای گستردهای از مرکز شهر رامسر از آبهای گرم معدنی با خاصیتهای طبی و درمانی برخوردار بوده که گردشگران زیادی از این آبها بهرهمند میشوند. وجود این آب گرمها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصر بهفردی را به رامسر بخشیدهاست. البته در فاصله پنج کیلومتری جنوب شرقی رامسر در شهرهای کتالم و سادات شهر نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجوددارد که برای درمان بیماریهای پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است، مانند آبگرم رضا شاه وآبگرم جدید رضا شاه.
بوستان جنگلی صفارود: مسیر دسترسی به این بوستان از ابتدای جاده جواهرده در میدان غربی شهر رامسر آغاز و پس از طی 9کیلومتر و عبور از مسیری زیبا به این پارک در کنار رود صفارود میرسد. این بوستان در میان دره و در پایین جاده قرارگرفته که پلههایی نیز برای ورود به آن از جاده ساخته شدهاست و وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی، آب و هوای مطبوع به این مکان جلوه خاصی بخشیدهاست. این مکان به نام آبمعدن معروف است و خانواده های محلی در این محل هر ساله در روز 13 فروردین به دور هم جمع میشوند.
دهستان جواهرده: جواهرده در 27 کیلومتری رامسر و در ارتفاع 1800متری از سطح دریا قرار گرفته و مسیر دسترسی به جواهرده از منتهیالیه غربی شهر رامسر بوده که با عبور از میان کوههای مشجر و در امتداد رودخانه صفارود این منطقه ییلاقی خودنمایی میکند.