کمال الدین مسعود خجندی از شاعران تاجیکی بود، که زمان برگشت از سفر حج تبریز را دیده و چون از فرهنگ و بافت شهر خوشش می آید در آنجا ماندگار می شود. به دلیل علاقه حاکم وقت تبریز سلطان حسین جلایری باغچه ای در منطقه بیلانکوه به او هدیه می دهند و در تا زمان مرگ در آن اقامت می کند، پس از مرگ او در سال 793 در همان باغ به خاک سپرده می شود. شاه اسماعیل صفوی بعد از تصرف هرات کمال الدین بهزاد نقاش و نگارگر هراتی را با خود به تبریز می آورد. او بین مردم تبریز قابل احترام بوده و با نقاشی هایی مانند یوسف و زلیخا، جنگ شترها، کاخ خوریق مشهور می شود. سرانجام در سال 942 ریق رحمت را سر کشیده و در کنار کمال الدین خجندی دفن می شود.
به همین دلیل این باغ که در محله بیلانکوه به باغ دو کمال معروف بوده، البته طبق روایات افراد مهم دیگری هم مانند سلطان محمو مجلد، محمد نقاش، مولونا طوسی و .... در این باغ دفن شده اند ولی ردی از آرامگاه های آنان وجود ندارد.
این باغ سال 1338 در بازی چند بچه کشف شد و مورد مرمت قرار گرفت. هم اکنون میراث فرنگی استان آذربایجان این باغ را به دانشگاه تبدیل کرده و امکانات زیادی به آن اضافه نموده است.