يکى از زیباترین و مهمترین ابنیه تاریخی شهر کاشان، بازار بزرگ و قديمى آن است، بناى اوليه ی این بازار به اوايل قرن هفتم هجرى قمرى بر میگردد ولى در دوران صفویه از رونق بيشترى برخوردار بوده است. بازار کاشان علاوه بر زیبایی که دارد با تاقهايى حيرتانگيز، پوشيده شده و با آراستگى و طرح بسيار عالى ساختمانىاش، مشابه بازار های شهر اصفهان ، شهر تبریز و...میباشد و همانند آنها و در مجموعه ی خود، دهها کاروانسرا، تيمچه، آبانبار و غیره وجود دارد که هر يک در نوع خود اهميت ويژهاى دارند.
بازار بزرگ کاشان را مسفروشان، زرگرها (طلافروشان)، کفاشان و فرشفروشان تحت سیطرهی اقتصادی خود در آورده اند. از جمله ی قسمتهای مهم بازار، تيمچه ی امينالدوله میباشد که يکى از بناهاى تاريخى و زيبای بازار کاشان است. اين تيمچه از جمله بناهاى متعدد مربوط به "فرخخان غفارى کاشي" ملقب به "امينالدوله" است . اين بناى بلند با سه طبقه و دهانه ی وسيع از ابهت خاصى برخوردار است، زیبایی وشاهکارهاى هندسىاش، اين بناى کمنظير را در نوع خود ممتاز ساخته است. در استحکام تيمچه و طراحى و معمارى ساخت آن، از دقت و مهارتى خاص استفاده شده که هنوز پس از 150 سال کاملاً سالم و سرپاست و يکى از کانونهاى تجارت فعال بازاریان است.
سراى شريفخانه يا گمرک یکی دیگر از بناهاى این بازار میباشد که ساختمان آن مشتمل بر سه طبقه است و در اواخر دوره ی قاجار، توسط شخصی به نام" آقاشريف فدايى" ساخته شده است. از خصوصيات دیگر اين سرا، تزئينات حجرههای آن است که با کاشىهاى منقش و نقاشىهاى بسيار زيبا مزین است و مجالس بزم و رزم و شکارگاه را در آن دوره به نمايش در آورده است. بازار کاشان در تاریخ ۸ شهریور ۱۲۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۲۸۴۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.